manifest


♥ ♥ ♥

Je kunt gebutst zijn of zwaar gewond, jezelf stom vinden EN TEGEN DE WERELD WILLEN ZEGGEN: ‘sorry dat ik besta’. je kunt het gevoel hebben dat je niet deugt, dat je een sukkel bent omdat je altijd weer in dezelfde valkuilen dondert. Je kunt jezelf niet zo handig vinden.

mAAR WEET JE?

Het is niet erg. Omdat het er niet om gaat of je het goed doet, maar om of je je goed voelt. mET alles wat je hebt en doet en alles wat niet. Dat je jezelf omarmt en in de spiegel kunt kijken EN je verZOENt met jezelf.

Je hoeft niet succesvol te zijn, je mag je dag niet hebben, je mag balen, je mag zelfs in een depressie zitten, in een burnout, iedere keer weer oververmoeid raken omdat je steeds weer te veel ballen in de lucht wilt houden, je mag fouten maken, uitglijden en in herhaling vallen.

Je mag zo dom zijn om… tóch die man weer te bellen die niet aardig voor je was, je boos te maken omdat iemand voordringt bij de kassa, dat taartje te eten, die sigaret op te steken en nee, je hoeft geen 50 te worden voordat je tegen jezelf en de wereld mag zeggen dat je bent wie je bent en dat alles ok is.

Want zo is het. Alles ik ok. Jij en jij alleen bepaalt wat jij met jouw leven doet. Met al jouw kwaliteiten, skills, comptenties, talenten en alles wat je niet zo goed kunt, niet geleerd krijgt of helemaal niet wilt weten. Jij bent ok, met die onzekerheid tegenover bravoure, die aardige tegenover die onaardige jij. 


You are a QUEEN!


Ook als je zelf soms vindt van niet. Omdat liefdesrelaties niet beklijven en je familie niet achter jouw keuzes staat. Omdat vriendschappen worden opgezegd en mensen je dingen verwijten. Omdat je het niet iedereen naar de zin kunt maken en niet altijd de juiste dingen zegt. 

Ook als je jezelf slappe hap vindt omdat je niet voor jezelf durft op te komen in salarisonderhandelingen, dat abonnement van de sportschool maar steeds laat verlopen, rimpels krijgt en een hangbuik, dingen uitstelt, niet aanpakt of laat verslonzen.

Ook als je je van alles voorneemt en na een paar maanden, weken, dagen, moet constateren dat het ‘m weer niet is geworden. Omdat je werd afgeleid, mensen van alles van je vroegen, je hen niet wilde teleurstellen. Jezelf vergat. Jezelf het niet waard vond. Jezelf tekort hebt gedaan en weer niet voor jezelf koos.

Jij bent jouw eigen baas. Niemand bepaalt hoe jij je voelt behalve jij. Niemand bepaalt in welk hokje jij moet passen, hoe je er uit moet zien en wat je mag, moet of wilt, behalve jij. Niemand anders dan jij zwaait de scepter over jouw leven. Accept that, dear. Accepteer jezelf.

Sta voor jezelf. Wees alles wat je bent van jezelf en luister naar alles wat je je jezelf te vertellen hebt. Maar dan ook echt naar alles… dus ook naar die stemmetjes die zeggen dat je niks waard bent, helemaal niet kunt wat je wilt, voor het ongeluk geboren bent. Alles is van jou. Alles mag er zijn. Alles is er toch.


¡¡¡ RISE !!! 

#STAvoorjezelf
#houvanjezelf
#zorgvoorjezelf


Het leven is niet altijd maakbaar, dromen zijn soms bedrog en als je in een rolstoel zit kun je niet opeens lopen en ben je heus niet alleen maar dapper en stoer als je toch gaat bergbeklimmen of bungeejumpen. Je mag blijven zitten en doen wat bij jou past. Omdat je ok bent.

Als je overgewicht hebt en jezelf ’s nachts bij de koelkast terugvindt omdat je overdag een rotopmerking naar je hoofd hebt gekregen, ga jezelf dan niet nog een keer slaan omdat je bij die koelkast staat. Kijk in de spiegel en omarm jezelf met beide armen. Je bent ok.

Wijs jezelf niet af als je weer een keer tegen je koters bent uitgevallen omdat je gestresst thuis bent gekomen van je werk en zelf ook een huiluurtje hebt, te moe bent om rustig na te denken en tegen de klok in alles aan het regelen. Zelfs niet als je géén alleenstaande moeder bent.

Zeg niet dat je een sukkel bent als je in de haast tegen een deurpost loopt, je enkel verzwikt of jezelf een lekke band rijdt omdat je het betonnen paaltje niet zag, als je je hebt laten kleineren door je partner omdat je niet snapte hoe dat zat met eigenwaarde en zelfvertrouwen en zo.

Laat je ook niks noemen… je bent niks en je bent alles, slim, druk, sloom, onrustig, een opgewonden standje of juist laid back, bijdehand, lastig, makkelijk, dik, dun, groot, klein,  onzeker, arrogant… noem jezelf niks van dat al. Want, je bent het niet. Jij bent gewoon wie je bent. Zonder label. 

  You are the most beautiful YOU

We maken elkaar gek met alles wat we anders moeten doen. Met dat we pas ok zijn als we anders denken, vinden, voelen, doen. Dat we pas mogen uitrusten als we anders zijn. Als we onze mindset hebben bijgestuurd en onze dromen hebben waargemaakt. Als we maar anders doen dan wie we zijn.

Als we maar… onze depressie killen, als we maar succesvol zijn, als we ons maar niet op de kop laten zitten, als we maar positief denken, als we maar sexy, stoer, shiny, supermom & superbabe zijn. Als we maar vooral geen genoegen nemen met wie we zijn en hoe we zijn.

Wat we vergeten is dat we helemaal ok zijn. Precies zoals we zijn. Anders waren we wel anders geweest. Die authentieke jij is de mooiste die er is. Met alles er op en eraan. Wie ben jij om niet jezelf te zijn? Just as you are. Niks meer, maar zeker niet minder dan dat.

En ja, als jij dan de ratrace wilt rennen of juist niet, dan doe je dat. Omdat jij mag kiezen. Omdat je  mag zijn wie je bent en doen wat je te doen hebt. Omdat je prefect bent, precies zoals je bent. Zelfs als een ander dat niet perfect vindt. Sta voor jezelf. Hoe dat er ook uit ziet.

Ben je al begonnen? Omarm jezelf. Leef je leven en wees je van iedere dag bewust omdat je nooit weet of het jouw laatste is. Omarm jezelf, kijk naar jezelf. Zie eens hoe mooi je bent?! Niet? Mindset jezelf!

♥♥♥♥♥RISE,
you
woman!
Rise!DE VRIJE VROUW™

HELPT JE HAPPY TE ZIJN MET JEZELF 
IN AL JOUW EIGENHEID, 
ZO UNIEK ALS MAAR ZIJN KAN, 
VERSCHILLEND VAN IEDER ANDER 
VAN GELIJKE WAARDE MET IEDEREEN. 

DAT IEDERE VROUW 
DAT MAG, KAN & DURFT
DÁT IS DE MISSIE VAN DE VRIJE VROUW.


DE VRIJE VROUW 
HELPT VROUWEN 
RISE